معایب متداول کاشی و سرامیک (بخش اول)

معایب متداول کاشی و سرامیک (بخش اول)

امروزه  می دانیم یکی از پر مصرف ترین مصالح کاربردی در ساخت و ساز ها کاشی و سرامیک می باشد. این محصولات از جمله فرآورده هایی هستند که ویژگی های مثبت بسیاری برخوردار هستند اما، نقاط ضعف و مشکلاتی نیز دارند که در بخش اول این مقاله می خواهیم به برخی از آن موارد اشاره نماییم :

  • وجود طیف رنگ :

             شاید برای شما هم پیش آمده باشد که پس از خرید محصولی از کاشی و سرامیک چه برای کاربری دیواری و چه برای کف با این که طرح همگی آنها یکسان است اما رنگ آن ها دارای تیرگی و روشنی متفاوتی است که این امر سبب نارضایتی پس از خرید و نصب شده است. همچنین وجود کد رنگ های متفاوت در یک طرح خاص نیز بر این مشکل افزوده است و یا اینکه پس از مدتی از نصب محصول دچار تغییر رنگ می گردد. این مشکل زمانی به وجود می‌آید که :

    • کاشی های خریداری شده کیفیت پایینی دارند و به علت جذب آب بالا، مشکلات پخت و یا نحوه نصب نامناسب کاشی ها تفاوت رنگ پیدا کرده اند. البته برخی از شرکت های بزرگ تولید کننده محصولات کاشی در کشور با تولید محصولاتی با کیفیت توانسته اند تا حد زیادی بر این مشکلات غلبه کنند تا بتوانند خیال مشتری های خود را از خریدی با اطمینان و باکیفیت جمع نمایند.

 

  • کاشی های خریداری شده طی دو مرحله متفاوت پخت شده اند و اصطلاحاً کد رنگ محصولات با یک‌دیگر متفاوت است، که برای روبه‌رو نشدن با این مشکل باید از بازرگانی های معتبر خرید کرد که محصولی یک کد و یک دست تحویل مصرف کننده خود می‌دهند.

 

  • عدم تولید طرح های قدیمی :

              یکی دیگر از مشکلات این است که برخی از مصرف کنندگان پس از خرید به دلیل اشتباهات محاسباتی، شکستگی و … با مشکل کسری کاشی روبرو می شوند که پس از رجوع به فروشندگان می‌فهمند که دیگر از آن طرح موجود نیست و دیگر هم تولید نمی شود. این مسئله در بازسازی ها بیشتر به چشم می خورد. افرادی هستند که با تکه ای از کاشی نصب شده قبلی به فروشگاه های متعدد سر می زنند که بسیاری ازآن  افراد را ناچاراً راضی به خرید طرح های مشابه می کنند. البته این امری بدیهی است، زیرا تولیدکنندگان زیادی هستند که جهت بروزرسانی طرح های موجود خود و دور نشدن از فضای رقابتی بازار و واکنش های دریافتی از هر طرح خود، می بایست برخی از نمونه طرح های خود را هر ساله تغییر دهند و مصرف کننده نیز راهکاری جز خرید متراژ بیشتر در هنگام خرید آن محصول و یا روی آوردن به طرح های مشابه نخواهد داشت.

 

  • گونیا نبودن :

             این عیب در هنگام نصب محصول به چشم می خورد، زیرا برخی از مصرف کنندگان بدون توجه به کیفیت محصول تولیدی و تصمیم بر اساس قیمت پایین تر، دچار این مشکل شده‌اند. کارخانجات بزرگ توانسته اند با نصب و راه اندازی خط تولید های بسیار دقیق و به روز، این عیب را تا حد بسیاری پوشش دهند اما همچنان بعضی از تولیدکنندگان هستند که بدون توجه به این موضوع و فقط برای کاهش هزینه ها و  پایین بودن قیمت محصول نهایی ارائه شده در بازار و جذب مشتری هدف، این مشکل را برای مصرف کننده نهایی به وجود آورده اند.

  • یک‌نواخت شدن :

             همه روزه افراد در محل کار و یا زندگی خود با محیط اطراف در ارتباط اند و از قسمت های مهم آن، رنگ و لعاب این محیط ها است که یکی از فرآورده هایی که درآنها بکار رفته است، کاشی و سرامیک می باشد. ما همواره در اطراف خود چه در کف و چه در دیواره ها، کاشی کاری هایی می بینیم و با آنها در ارتباط هستیم، اما گاهی اوقات پس از مدتی استفاده و حضور در این قسمت ها ممکن است که از طرح و رنگ آن مأیوس و حالت یکنواختی برایمان به وجود آورد. این مسئله، مشکلی بزرگ به وجود خواهد آورد، چون در بسیاری از موارد تغییر آن سخت و دشوار است. همه میدانیم کاشی و سرامیک ها به دلیل شرایط نصب آنها مثل کاغذ دیواری، کمد و دیگر وسایل کاربردی در ساخت و ساز ها نیستند که بتوان آنها را به راحتی تغییر داد.

تغییرات کاشی نشدنی نیس اما به دلایلی مثل زحمت زیاد، زمان بر بودن، هزینه بالا، آلودگی صوتی و… برای افراد امری بسیار درد آور خواهد بود. بدین خاطر به مصرف کننده ها و سازندگان توصیه می گردد که حتماً در انتخاب نوع، طرح و رنگ این محصولات که با آنها همه روزه در ارتباط هستند دقت بسیار زیادی إتخاذ نمایند تا سال‌ها پس از اجرای آن، باز هم تازگی و زیبایی خود را نمایش دهند.

درباره نویسنده
محمدرضاپورمرادی
آخرین مقالات
در خبرنامه ما عضو شوید

اولین نفری باشید که از تخفیف ها، محصولات جدید و کمپین‌های ما با خبر می‌شوید

    بـا کلیک بـر روی "اشتراک"، بـا قوانیـن و سیاسـت های حـریـم شخصــی موافقت میکنم.